Takaisin baseballin pariin

Onpa mukava taas vuosien "paussin" jälkeen tulla aktiivisesti mukaan kotimaisen baseballin pariin. Nyt kun olen ottanut lajiliiton puheenjohtajan tehtävät kontolleni, niin tulen "säännöllisen epäsäännöllisesti" pitämään myös tätä uutta blogia yllä ja jakamaan hallituksen sekä omia näkemyksiä asioista ja yritän myös muilta osin lisätä kommunikaatiota liiton ja harrastajien välillä.

On selvää, että meillä on erittäin paljon työtä edessä, jotta saamme harrastajamäärät kasvuun, uusia kenttiä maahamme jne. Palataan näihin asioihin lähikuukausina, kun saamme suunnitelmat vietyä vielä hieman pidemmälle ja valmisteltua ne kunnolla.


 Tässä kuitenkin muutamia kommentteja, havaintoja ja ajatuksia tulevaisuuden suhteen jo näin ”ennakkoon”:

  • ü  Olemme osa pesäpalloliittoa ja meillä on yhteiset tavoitteet edistää lajejamme ja tarjota monipuoliset harrastus- sekä kilpaurheilumahdollisuudet. Tämä tiivis yhteistyö osana pesäpalloliittoa on aivan avainasemassa tulevien vuosien kehityksen suhteen.

  • ü  Myllypuron uusi kenttä on todella hieno ja suuri mahdollistaja baseballin kehitykselle Suomessa. Kentän aikaansaanti on Ville Saarmanin urakoinnin ansiota, josta iso käsi hänelle. Ville tulee myös jatkamaan töitä uusien kenttien eteen eri paikkakunnille toimessaan pesäpalloliiton baseballin ja softballin lajivastaavana.

  • ü  Pelejä ehdin nähdä jonkin verran tällä kaudella ja siellä oli todella paljon hyvää otteissa. Erityisesti lyöntipeli tuntuu kehittyneen mukavasti. 

  • On myös suuri rikkaus Suomen baseballille että meillä on eri joukkueissa mukana suuri määrä ulkomaisia pelaajia, jotka tuovat lajiosaamista kotimaistaan meille.

  • ü  Näin myös muutamia ylilyöntejä otteluissa sekä tuomareihin kohdistunutta sopimatonta käytöstä. Nämä tullaan kitkemään pois ottelutapahtumista ja pesäpalloliiton kilpailuvaliokunta ottaa tässä asiassa & kurinpidossa puolueettoman johdon käsiinsä.

  • ü  Olemme saaneet rekrytoitua baseballille todella korkeatasoisen lajihallituksen, joka tulee auttamaan paljon asioiden eteenpäin viennissä. Uusi hallitus julkistetaan ensi kuun aikana.

  • ü  Kuten aiemmin todettu, niin harrastajamäärän kasvu tulee olemaan aivan keskiössä tulevissa suunnitelmissamme. Tämä tarkoittaa myös panostusta nuorisotyöhön jatkossa.

  • ü  Olemme vielä pieni laji Suomessa ja puuhamiehiä (& naisia) ei ole liikaa. Niinpä tietyt tekijät ovat joutuneet ”istumaan usealla tuolilla”. Haluan nostaa tässä esille Tony Jonesin ison panoksen niin liiton puheenjohtajana kuin myös kansainvälisenä tuomarina, Suomen erotuomaritoiminnan vetäjänä, juniorivalmentajana jne.  On hienoa, että Tony myös jatkaa liiton toimessa ”Director of Officials” tittelillä tuossa tärkeässä roolissa

Tässä muutamia ensimmäisiä ajatuksia. Palataan asiaan jo ensi kuun puolella, kun uudet suunnitelmamme alkavat valmistua.

Jukka Ropponen

Puheenjohtaja

Suomen Baseball ja Softball Liitto








Comments