Poikkeuksellisia aikoja…

Elämme todellakin poikkeuksellisia aikoja Korona pandemian takia, kun suurin osa yhteiskunnan ja liike-elämän toiminnoista seuraa tiukasti Koronatilannetta. Tämän vuoksi monien asioiden toteuttaminen nyt on tavattoman hankalaa tai joidenkin asioiden kohdalla jopa mahdotonta. Silti me puskemme eteenpäin ja teemme parhaamme lajin eteen joka päivä liiton puolella.

Suunnitelmat ja tiedottaminen

Niin mukavaa kuin se olisikin julkistaa ensi kauden suunnitelmat, yhteistyön tiivistäminen pesäpalloliiton kanssa, uuden hallituksemme kokoonpano jne, niin tällä hetkellä se menisi hukkaan. Niinpä olemmekin tehneet päätöksen tehdä kaikkia mahdollisia valmistelutöitä ”kulisseissa” ja pitää sitten kunnon tiedotustilaisuuden, kun aika on siihen valmis ja Koronan hoitoon saatu ”valoa tunnelin päähän” eli aletaan nähdä tie ulos tästä tilanteesta. Tuolloin saamme varmasti sanan paremmin ulos ja ihmisten tietoisuuteen. Malttia siis, vaikka emme tiedotakaan vielä monista uusista asioista. Olkaa rauhallisia, taustalla tehdään kovasti töitä Suomen baseballin eteen joka päivä.

Baseballin uusi ilme

Tuon otsakkeen alle tulee monta asiaa, joista näkyvin on uusi tuleva Baseball & Softball Liiton oma logo ja identiteetti. Olemme toki osa Pesäpalloliittoa, mutta samalla meillä on oma identiteetti, hallitus jne ja olemme myös liittona Maailman ja Euroopan liittojen sekä Olympiakomitean jäsen. Tämä uusi graafinen identiteettimme tulee näkymään toiminnassa vahvasti ja esimerkiksi lähikuukausina työn valmistuttua tulee Baseball Finland brändituotteet yleiseen myyntiin. 

Timo "Tiska" Tiihonen on yksi 80-luvun parhaista & menestyksekkäimmistä Suomalaisista syöttäjistä. Ensi kaudella Tiska tekee paluun lajin pariin tuomarina käytyään ensin Tony Jonesin koulutusohjelman läpi

Lisää resursseja & kokemusta

On ollut todella mukava, kuinka olemme saaneet entisiä pelaajia jne aktivoitua mukaan viemään baseballia eteenpäin. Tämä on todella hyvää kehitystä, sillä näillä henkilöillä ei ole sidonnaisuuksia mihinkään seuraan eivätkä ole aktiivipelaajia. Uskon että saamme hyvän määrän osaamista ja kokemusta takaisin lajin pariin seuraavan vuoden aikana, kun pääsemme esittelemään suunnitelmia baseballin eteenpäin viemiseksi Suomessa. Hyvinä esimerkkeinä voidaan toivottaa takaisin toimintaan mukaan entinen pelimies ja liiton puheenjohtajanakin toiminut Antti Harjama. Antti tulee vastamaan tiettyjen maajoukkue jne tapahtumien koordinoinnista ensi kaudella. Samoin paluun baseballin pariin tekee Markku ”Reissu” Riiheläinen, joka on juuri aloittanut liiton tiedottajan toimessa. Reissun vastuulla ulkoinen tiedotus.

Yhteistoiminta Pesäpalloliiton kanssa tiivistyy

Vaikka meillä onkin oma identiteettimme, niin me olemme osa Pesäpalloliittoa ja meillä on yhteiset tavoitteet kasvattaa harrastajamääriä ja tarjota mahdollisimman laajasti harrastusmahdollisuuksia. Osana yhteistyötä meillä on työn alla muutamia innovatiivisia konsepteja mm tiedottamiseen, varainhankintaan jne. Näistä tulemme kertomaan tarkemmin, kun konseptien toteutus lähestyy. Samoin haluamme saada baseballin viestin jatkossa myös pesäpalloväelle ja sen vuoksi tulemme avaamaan uudet kotisivumme osoitteessa pesis.fi/baseball. Tämä tarkoittaa sitä, että vanhat baseball.fi sivut tulevat poistumaan tämän talven aikana. Näin ollen emme myös enää pidä noita vanhoja sivuja yllä, vaan keskitymme hoitamaan yleisen tiedotuksen lajiasioista lähinnä liiton Facebook sivujen kautta siihen saakka kunnes uudet sivut avataan pesis.fi domain alla.

Seuratoimintojen kehitys

Baseballin kehityksen kannalta on ensiarvoisen tärkeätä, että emme kehitä vain liiton toimintaa ja vaan kaikkien jäsenseurojen toimintoja myös. Liitto on vain niin vahva kuin sen jäsenet ovat. On siis tärkeätä että jokainen seura pyrkii viemään omaa toimintaansa eteenpäin ja me pyrimme sitten liiton kautta tukemaan mahdollisuuksien rajoissa asioita. Yksi esimerkki on syöttäjien valmennuksen kehitys seuroissa. Koska tätä on seurojen puolesta pyydetty, niin me pyrimme toteuttamaan ensimmäiset tilaisuudet jo tämän talven aikana ja antamaan oppia jota voidaan viedä eteenpäin sitten seurojen sisällä omissa harjoituksissa. Tulemme keskittymään oikeaan syöttötekniikkaan ja syöttäjien erikoisharjoitteluun.

Palataan taas asiaan pikapuoliin, kun saamme projekteja eteenpäin ja uutta kerrottavaa. Pysykää kaikki terveinä!

Jukka Ropponen

Comments