Yhteistyöllä kasvua kohti – Seuratoiminnan merkitys

Uskon vankasti, että meillä on käsillä baseballin kasvun kannalta todellinen etsikkoaika. Se kuinka hyvin laji saa uutta tuulta purjeisiinsa riippuu monesta tekijästä. Joka tapauksessa nyt ei ole aika odottaa ja katsoa mitä muut tekevät, vaan kaikkien laji- ja seuraihmisten on syytä ryhtyä toimeen, että saamme yhdessä hyödynnettyä tämän etsikkoajan. 

 Miksi nyt on baseballin etsikkoaika? 

 1) Olemme saaneet huomattavan määrän lisää tekijöitä mukaan liiton toimintaan sekä erittäin kovatasoisen hallituksen taustalle. Erityisen ilahduttavaa on se, että mukaan lajin pariin on saatu iso määrä entisiä pelimiehiä, jotka tuovat mukanaan suuren määrän liike-elämän kontakteja jne. Tulemme uutisoimaan tarkemmin näistä ”uusista” resursseista lähikuukausien aikana.

Antti Harjama on yksi näistä lajin pariin palanneista veteraaneista. Antti on paitsi ex pelimies niin myös toimunut aikaan liiton puhenejohtajana. 
Antti Harjama on yksi näistä lajin pariin palanneista veteraaneista. 
Aikanaan Antti on toiminut mm Liiton puheenjotajana. 
Lähiaikoina tulette kuulemaan tarkemmin hänen uudesta roolistaan 
baseballin parissa
2) Yhteistyö pesäpalloliiton kanssa on nyt sillä tasolla, että baseball ja pesäpallo tulevat molemmat hyötymään tästä erittäin paljon. Yhdessä tulemme kasvattamaan harrastajamääriä ja nostamaan pelin tasoa Suomessa. 

 3) Maajoukkue tulee pelaamaan ensimmäiset maaottelut ensi kesänä Myllypuron uudella baseball stadionilla ja niiden avulla saamme varmasti median kiinnostumaan lajista aiempaa enemmän, varsinkin kun kokoonpanoon on tarkoitus saada mukaan muutamia pelaajia Superpesiksen puolelta myös.

4) Hallitus tekee koko ajan työtä taustalla toiminnan rahoittamiseksi. Samoin pesäpalliliiton kanssa meillä on menossa yhteisiä varainhankintaprojekteja. Jo nyt tiedämme että ensi kaudella pystymme rahoittamaan liiton toimintaa edellisiä kausia paremmin. 

 5) Yksi liiton tärkeimmistä tehtävistä on tiedotustoiminta. Tätä ollaan valmisteltu jo ja aktiviteetteja tullaan lanseeraamaan heti kun Korona tilanne helpottaa ja elämä alkaa lähestyä normaalimpaa tilannetta. 

 6) Seuratoiminnan kehitys on yksi fokusalueista ja siihen pyrimme kanavoimaan resursseja. Tämä tulee tapahtumaan mm vasta valittujen liittovalmentajien toimesta, pesäpalloliiton resurssien avulla jne. 

7) Junioritoiminta tullaan käynnistämään ensi kesänä kunnolla nuorisoleirien muodossa ja sen eteen tehdään jo töitä liiton puolella. 

 8) Liitto panostaa suorituspaikkojen luomiseen ja mm projektimme Turun suunnalla näyttää tällä hetkellä hyvältä. Toki tarvitsemme näissä aina paikallisten seurojen vankkaa mukana oloa. Turku, Tampere, Vantaa jne tarvitsevat omat baseball/softball kentät että lajimme pystyy kasvamaan ja nostamaan tasoaan. Näiden eteen tehdään töitä. 

 Mitä tämä tarkoittaa sitten kaikille lajin parissa toimiville ihmisille? 

Se tarkoittaa sitä, että meillä on alkanut hyvin positiivinen vaihe lajin historiassa, jonka suurin yksittäinen alulle pannut tekijä on Myllypuron uuden baseball stadionin aikaan saaminen. Nyt ei ole aika odottaa ja katsoa mitä liitto tarjoaa ja tekee lajin ja seurasi eteen. Nyt on aika itse kunkin miettiä mitä juuri minä ja minun seurani voivat tehdä eri lailla ja paremmin kuin ennen että saadaan aikaan parempia tuloksia ja viedään lajia eteenpäin. 

Voitte olla varmoja, että liiton puolella teemme kaikkemme, että seuroilla olisi edellytykset oman toiminnan kehittämiseen! 

 Jukka Ropponen

Comments

  1. It is really nice to dee some progress with naseball in Finland!! Im stoked for the '21 season

    ReplyDelete

Post a Comment