Hieno kausi lähestymässä – osaammehan arvostaa sitä!

 Pakkanen paukkuu ja kentät ovat lumen alla, mutta silti alkaa olla sellainen tuntuma, että kohta päästään nauttimaan taas yhdestä maailman hienoimmista lajeista eli baseballista ja kaikesta siihen liittyvästä. Toivotaan että rokotusohjelmat etenevät aikataulussaan ja että saisimme palata ensi kesänä lähelle normaalia. Tämänpäiväisen blogin aiheena on arvostus. Toivon todella, että me kaikki laji ihmiset pystymme asennoitumaan tulevaan kauteen oikein ja arvostamaan sen mukanaan tuomia kokemuksia harjoituksista otteluihin, joukkuetovereihin, vastustajiin ja kaikkeen näihin liittyvään.

Itselläni on ollut aikanaan nuorena pelaajana satumainen tuuri saada oppia kahdelta loistavalta baseball ihmiseltä, joilta opin erityisesti arvostamaan peliä ja jokaista hetkeä sen parissa.

Toinen näistä henkilöistä oli Tommy ”T-Bone” Giordano, jonka opissa sain treenata Italiassa 80-luvun alussa. T-Bone oli tuolloin Baltimore Oriolesin director of player development & scouting positiossa ja konsultoi myös Italian baseball liittoa. Tommy oli todellinen kävelevä baseballin tietopankki, josta huokui rakkaus lajia kohtaan. Tätä kuvastaa hyvin se, että hän teki vielä 93-vuotiaana töitä Atlanta Bravesin organisaatiossa aina kuolemaansa saakka (2019). Vuonna 2016 AP:n haastattelussa Tommy kertoi että: ”En meinaa malttaa odottaa heräämistä aamulla, että pääsen taas kentän laidalle!” Yhteensä hän teki töitä baseballin parissa ammattilaisena huimat 71 kautta!

Toinen vahvasti minuun vaikuttanut henkilö oli Hall of Fame syöttäjä Robin Roberts, jonka alaisuudessa sain harjoitella niin ikään 80-luvun alussa. Roberts toimi tuolloin University of South Floridan baseball joukkueen valmentajana. Kun Roberts pelasi itse aikanaan MLB:ssä, ei silloin juuri laskettu syöttöjen määrää ja säästelty käsiä. Niinpä hänkin saattoi syöttää kokonaisia pelejä muutaman päivän levolla. Joskin usein noiden lepopäivienkin aikana hän syötti lyöntiharjoituksissa jne vielä. Kuten Roberts itse kertoi minulle aikanaan, niin hän vain rakasti olla kummulla ja pelata aina kun se vaan oli mahdollista.

Näiden mentoreitteni asenteella haluan itsekin toimia ja nauttia baseballista yhtä lailla kuin toisesta lajistani jääkiekosta.

Katseet tulevaan kauteen

Nyt meillä on hiukan aiempaa enemmän resursseja käytössä, entistä tiiviimpi yhteistyö pesäpallon kanssa, vanhoja kokeneita veteraaneja taas mukana toiminnassa jne. Me liiton johdossa / hallituksessa olemme tehneet koko talven ajan töitä taustalla, että saamme yhdessä vietyä baseballia eteenpäin ja pääsemme kasvattamaan harrastajamäärää. Pieni joukko todellisia baseball aktiiveja on kantanut lajista suurta vastuuta Suomessa vuosien ajan ja on hienoa että voimme nyt tuoda pientä lisäapua heidän kuormansa helpottamiseksi.

Toivottavasti kaikki tämä edesauttaa meitä itse kutakin siinä, että osaamme nauttia tulevasta kaudesta, arvostaa peliä + jokainen tehdä oma osuutemme yhteisen hyvän eteen eli antaa takaisin myös tälle hienolle lajille.



Comments