Tärkeä viesti kaikille lajin harrastajille, seuroillemme ja niiden jäsenistölle!

 
Vihdoin alkaa olla se hetki käsillä, että voimme julkistaa lukuisa asioita, joiden kanssa monet ihmiset ovat tehneet töitä taustalla. Tulevana tiistaina pidämme tilaisuuden medialle ja toivomme että viesti tulee menemään hyvin läpi. Tässä muutamia ajatuksia tulevan kauden suhteen ja erityisesti tulevan viikon tiedotuksen ja sen hyödyntämisen suhteen.

Meidän kaikkien oma asenne ratkaisee

Lajimme on vielä pieni Suomessa, vaikka uskommekin että nyt olemme nopean kasvun edessä. Pienenä lajina meillä ei ole varaa hukata yhtään harrastajaa, puuhamiestä, lajin seuraajaa jne. Tämä tarkoittaa sitä, että meidän jokaisen panos ja asenne ovat ratkaisevia tekijöitä siihen, kuinka saamme vietyä lajiamme eteenpäin ja millaista esimerkkiä / mallia me näytämme.

Käytätkö energiasi uusien ideoiden tuottamiseen, muiden kannustamiseen, sponsoreiden hankintaan tai omaan laadukkaaseen harjoitteluun on sinusta kiinni. Seurat ja liitto tarvitsevat koko ajan ihmisiä mukaan tekemään ja toteuttamaan asioita. Jokaisella halukkaalle löytyy varmasti liiton tai oman seuran taholta tehtäviä. Liiton puolesta soitto minulle tai lajivastaava Ville-Herman Saarmanille riittää, me otamme kaikki halukkaat mukaan toimintaan.

Muutokset eivät ole aina kaikille helppoja. Näille ihmisille haluan sanoa, että me teemme työtä koko lajin ja koko harrastajakentän eteen tavoitteena kasvattaa harrastaja/jäsenmäärää huomattavasti. Ei ole yhtä oikeaa tapaa tehdä asioita ja paras tapa vaikuttaa asioihin on osallistua itse rakentavasti toimintaan joko seura tai liittotasolla.

Sitä, olemmeko nyt tekemässä juuri oikeita asioita, voidaan arvioida sitten muutaman vuoden päästä, kun tulokset ovat selvillä. Itse uskon vankasti (kuten koko hallituksemmekin) että nyt valittu polku on oikea.

Sisäinen viestintä

Tällä alueella meillä on varmasti paljon parannettavaa. Liitto tekee kuitenkin kaiken mahdollisen mihin pystymme olemassa olevilla resursseilla. Muistakaa kuitenkin, että meillä on jo mukana hyvä sekä kasvava joukko seuroja ja ihmisiä, eikä ole mahdollista keskustella kaikista asioista kaikkien kanssa.

Olemme koittaneet tehdä selvän jaon kommunikaatioasioihin. Puheenjohtaja ja hallitus vastaa ulkoisesta ja kansainvälisestä viestinnästä. Lajivastaava ja eri työryhmät vastaavat kommunikaatiosta seuroille ja käytännön toiminnan pyörittämisestä.

Koitetaan yhdessä parantaa tätä kommunikaatiota kaikkiin suuntiin

Kurinpito

Kuten kaikki ovat varmasti huomanneet ja kuulleet, on kurinpito toimintona siirretty PPL:n kurinpitoelimen alle. Näin voimme taata tasapuolisen ja riippumattoman asioiden käsittelyn ja siihen luodun prosessin. Samalla pystymme takaamaan joukkueiden ja yksilöiden oikeusturvan.

Uuteen kauteen tullaan lähtemään uusien sarjamääräysten myötä entistä paljon selkeämmässä tilanteessa. Kurinpitoryhmä tulee vielä ennen kauden alkua julkaisemaan selkeät käytännön ohjeet kuinka kaudella 2021 tullaan määräyksiä tulkitsemaan ja mihin seuraamuksiin olemme valmiita, että kaikki vanhat ongelmat saadaan lopullisesti kitkettyä pois. Itse uskomme että seuraamukset tulevat olemaan sen verran kovat ja selkeät, ettei kenellekään tule enää mieleen rikkoa määräyksiä, jos mielii jatkaa pelaamista liiton alaisissa sarjoissa Suomessa.

Tähän liittyen olemme myös pyytäneet kaikkia maajoukkuekandidaatteja sitoutumaan peliä, vastustajia ja tuomareita kunnioittavaan käytökseen. Yksikin käytöshäiriö SM-sarjassa tarkoittaa ko. pelaajan välitöntä sulkemista pois maajoukkuetoiminnasta koko kauden ajaksi tai pidemmäksi. Olemme siis asian suhteen tosissamme.

Lähdetään kuitenkin kaikki uuteen kauteen positiivisen mielin ja pidetään kukin huoli omasta käytöksestämme. Uskon että ensi kausi viedään läpi entistä positiivisimmissa merkeissä.

Mitä julkistetaan

Nyt alkavalla viikolla tiistaina pidetään hallituksen johdolla mediatilaisuus ja uskomme että saamme mielenkiintoista viestiämme läpi mediassa hyvin. 

Valotetaan asiaa kuitenkin nyt etukäteen hiukan eli tulemme keskittymään yhteiseen strategiaamme pesäpalloliiton kanssa, joka tähtää harrastaja- ja lisenssipelaajien määrän kasvattamiseen sekä lajiemme tason nostoon. Strategian lisäksi tulemme nostamaan tiistaina esille erinäisiä projekteja joilla strategiaa toteutetaan sekä mielenkiintoisia pelaajia ja henkilöitä jotka tulevat mukaan toimintaamme.

Näitä asioita on valmisteltu kohta vuoden verran ja on hienoa, että pääsemme viimein tiedottamaan niistä. Muistakaa että kaikki toimet tehdään sen vuoksi että saisimme kehitettyä ja kasvatettua lajiamme Suomessa. Tätä kautta hyötyvät kaikki nykyiset harrastajat ja seurat toimista myös. Saame uusia vastustajia, kokonaan uuden sarjatason, pääsemme yhdessä kehittämään ottelutapahtumia, junioritoiminta saadaan jälleen käyntiin jne.

Tulemme toimittamaan kaikille seuroille tilaisuuden tiedotemateriaalit tiistain aikana. Hyödyntäkää niitä julkaisemalla niitä omilla sivuillanne, Facebookissa jne.

Etsikkoaika / lähtölaukaus

Tämän viikon tiedotustilaisuus toimii samalla lähtölaukauksena uuteen etsikkoaikaan nyt kun olemme saaneet yhteistyön pesäpalloliiton kanssa oikealle tasolle ja ajamme yhdessä yhteisiä etuja yhden liiton alla.

Nyt on siis hyvä aika seuroissakin ”hakea uutta vaihdetta silmään” ja hyödyntää tämä etsikkoaika, jonka mahdollistaa useiden tekijöiden summa. Itse näen asian niin että ilman seuraavia tekijöitä emme olisi tilanteessa, jossa uuden kasvun jopa nopeakin rakentaminen ei ole vain mahdollista vaan todennäköistä:

  •  Nykyseurojen ansiokas toiminta ja neljän vuosikymmenen työ lajin eteen
  • Hieno joukko lajiaktiiveja, jotka ovat rakentaneet nykytoiminnan ja pitäneet sitä pystyssä kaikki nämä vuodet
  • Myllypuron ja Lahden baseball kentät sekä tulevat Turun jne kenttäprojektit
  •  Olympiakomitean strategian mukaiset trendit kuten kaupungistuminen ja kansainvälistyminen
  • Pesäpalloliiton johdon ja pesäpalloväen hyvä ja avoin asenne
  • Pesäpallon, baseballin ja softballin huikeat synergiat ja yhteiset mahdollisuudet
  • Vanhojen baseball aktiivien mukaan saaminen takaisin toimintaan
  • Maailman liiton (WBSC) ja Euroopan liittojen (CEB & ESF) vahva tuki meille
  • Uusien nyt julkistettavien tukijoiden saaminen mukaan toimintaan

 

Sosiaalinen media



Some tulee olemaan meille kaikille todella tärkeä väline ja olemme liiton puolella koittaneet olla aktiivisia erityisesti Facebookin ja Instagramin kanavissa. Tämän lisäksi teemme tietyt pävitykset LinkedInnissä, KV viestintää hoidamme Twitterissä ja verkkosivuja olemme päivittäneet säännöllisesti.

Koska some tulee olemaan suuressa roolissa lajimme markkinoinnissa, niin tarvitsemme mukaan kaikkia seuroja. Tulemme julkaisemaan liiton puolesta lyhyen oppaan / ohjeistuksen seuroille some toimintaan sekä tulemme järjestämään joitain resursseja seurojen some toiminnan tehostamiseen. Toiveena olisi, että jokaisella seuralla olisi some vastaava tulevalla kaudella koordinoimassa Instagramin ja Facebookin käyttöä sekä niiden aktiivisuutta.

Jotkut seurat ovat ottaneet jo isoja askeleita todella hyvään suuntaan ja esimerkiksi Metsien Instagram aktiviteetti on ollut viime aikoina kiitettävällä tasolla ja erittäin hyvin hoidettu. Viimeisen vuorokauden aikana huomasin myös Espoo Exposin aktivoituneen uudella Instagram tilillään, hienoa!

Uusi hallitus

Tällä viikolla julkistetaan Baseball ja Softball liiton uusi lajihallitus viimein. Tämä lajihallitus toimii PPL:n alaisuudessa samaan tapaan kuin PPL:n omat alueorganisaatiot. Hallitus vastaa erityisesti strategiatyöstä, ulkoisesta viestinnästä, kansainvälistä suhteista ja toiminnan mahdollistavista asioista kuten varainhankinnasta. Hallitus ei puutu päivittäiseen toimintaan ja sen pyörittämiseen.

Olemme saaneet hallitukseen hyvän ja vakuuttavan kokoonpanon osaamista aivan Suomen liike-elämän huipulta. Hallituksella on myös erittäin vankkaa kokemusta urheilujärjestöjen johtotehtävistä sekä tietysti myös baseball taustaa.

Ottelutapahtumien kehittäminen fokusalueena

Lajivastaava Ville-Herman Saarman tulee varmasti puhumaan seurojen kanssa paljon ottelutapahtumien kehittämisestä, joka onkin yksi tulevan kauden fokusalueista. Tälläkin alueella seurojen oma aktiivisuus tulee ratkaisemaan tulokset, vaikka liitto pystyykin auttamaan asioissa enemmän tulevalla kaudella kuin aiemmin. Tulemme mm julkistamaan tälle alueelle aivan oman strategisen yhteistyökumppanin. 

Listalla on paljon asioita, joita pitää tehdä ja suunnitella. Tässä muutamia mietittäviksi jo näin etukäteen:

  • Tulostaulu helpottamaan pelien seurantaa
  • Musiikki
  • Kuulutus
  • Hot dog, kahvi tms myynti
  • Tiedotus & some seuranta 

Tästä aiheesta kuulette varmasti lisää piakkoin.

Ps. Myllypuron kentälle on tulossa meille oma katsomo jo tulevalle kaudelle. Se auttaa varmasti tapahtumien järjestämistä jo paljon niiden seurojen osalta, jotka pelaavat kotiottelunsa Myllypurossa.

Ilman historiaa ei ole tulevaisuuttakaan


Lopetetaan tämänkertainen bloggaus vanhaan toteamukseen tuon otsakkeen mukaan. Meillä on historia, jossa on ollut mukana paljon vaikuttajia sekä tekijöitä. Ne kaikki yhdessä ovat mahdollistaneet tämän päivän tilanteen, josta lähdemme rakentamaan seuraavaa kasvupiikkiä.

Baseballin ja softballin historia on kirjattu löyhästi ylös ja sieltä löytyy paljon aukkoja. Nykyversio Suomeksi julkaistaan huomenna liiton sivuilla. Tätä täydentämään on kuitenkin koottu ryhmä, johon on pyydetty seuraavia henkilöitä mukaan: Jere Kaistinen, Mika Sarjanen, Jouni Hirvonen, Simopekka Vänskä ja Ville-Herman Saarman. Toivottavasti saamme tällä ryhmällä täydennettyä historian siten että listattua tulisi ainakin kaikki maajoukkueen turnaukset, seurajoukkueiden Eurooppa Cup edustukset, junioritoiminnan merkkipaalut jne merkittävät tapahtumat.

Täydennetään historiaa sitä mukaa kun saadaan tietoja kasaan ja arvostetaan kaikkea sitä työtä, mitä suuri joukko ihmisiä ja seuroja on tehnyt lajin eteen tähän saakka.

 

Comments