Tulevan kauden teemat!

 

Touko/kesäkuulla alkavan pelikauden teemat ovat selvillä ja liitto pyrkii yhdessä seurojen kanssa tekemään kaikkensa erityisesti näiden kehittämisen kohteen olevien alueiden eteen. Luonnollisesti Suomalaisen baseballin suurin voimavara löytyy itse seuroista ja niiden jäsenistöstä. Liiton tehtävän on linjata asioita, koordinoida tekemistä ja tukea seuroja mahdollisuuksien mukaan. Katsotaan lyhyesti mitkä nämä 3 teema-aluetta ovat ja mihin me pyydämme kaikki seuroja keskittymään ja laittamaan panoksia mahdollisuuksien mukaan.

1) Seuratoiminnan kehittäminen! 

Lajin kannalta ehdottomasti tärkein asia in toimivat seurat, jotka sitten osaltaan tuovat lisää harrastajia lajin pariin. Liitto onkin aloittanut yhdessä Pesäpalloliiton resurssien kanssa käymään läpi nykyisiä jäsenseuroja ja järjestää erillisiä seuratoiminnan kehittämispäiviä. Tätä kirjoitettaessa ensimmäiset tilaisuudet on jo pidetty Ville-Herman Saarmanin johdolla Tampere Tigerseille.

Näiden päivien tarkoituksena on vahvistaa seuraa kokonaisvaltaisesti kohti vahvempaa tulevaisuutta. Tilaisuuksien jälkeen seuroissa pitäisi olla selkeämpi kuva tulevaisuudesta, tavoitteista ja siitä kuinka niihin päästään. Mitä joukkueita seurassa tulee olemaan, koska mikäkin toiminta käynnistyy, mitä se vaatii, kuinka sinne päästään jne.

Ville-Herman Saarman laatii tilanteesta yhteenvedon julkaistavaksi, kun kaikki seurat on ehditty käydä läpi.

2) Ottelutapahtumien kehittäminen

 


Myllypuron ja Lahden kenttien myötä meillä on hyvät mahdollisuudet tehdä otteluista entistä viihdyttävämpiä tapahtumia. Vaikka kenttäolot eivät ole Tampereella, Turussa, Espoossa jne vielä ideaaliset, niin varmasti pystytään ottelutapahtumia näilläkin paikkakunnilla kehittämään.

SM-sarjan otteluita ja erityisesti perjantain ja lauantain pelejä koitetaan viedä suuntaan, jossa yleisö viihtyy ja ottelut toimivat omalta osaltaan mainoksena baseballille. Näitä asioita tullaan suunnittelemaan yhdessä lajivastaavan ja sarjavastaavan henkilön ja seurojen kanssa. On kuitenkin helppo nimetä tiettyjä selkeitä asioita, joita koitetaan viedä eteenpäin. 

Tällaisia asioita ovat mm: Otteluiden seuraaminen / tulostaulut, musiikki, kuulutukset, oheistuotteet, kahvi/hodarimyynti jne. Poppamiehen mukaan tulo kumppaniksi liitolle tuo oman ”tulisen lisän” tapahtumiin varmasti ja omalta osaltaan auttaa seuroja tällä alueella huomattavasti.

En tiedä onko tästä vielä kerrottu tarkemmin, mutta olemme saamassa Myllypuroon pysyvän katsomarakennelman backstopin taakse tulevalle kaudelle! Tämä tukee ottelutapahtumien kehittämistä varmasti aika tavalla.

3) Sosiaalinen media
Helsinki Metsillä on hyvä ote somen hyödyntämisessä

Meillä on hyvä lähtötilanne ja medianäkyvyyttäkin saatu lajille melko mukavasti talvikauden aikana. Nyt pyritään jatkamaan tätä hyvää kehitystä yhdessä seurojen kanssa siten että tämän kauden aikana saadaan kaikille seuroille omat some vastaavat ja selkeä some strategia jota toteutetaan. Liitto pyrkii viemään asioita eteenpäin oman esimerkkinsä avulla. Seuroille on valmistumassa lähiviikkoina liiton some opas. Kauden alkuun liitto tulee teettämään ammattimaiset haastatteluseinät Myllypuroon, Lahteen ja Tampereelle seurojen käyttöä varten.


Tavoitteena on kasvattaa baseballin some presenssiä Suomessa huomattavasti, levittää Suomalaisen baseballin tietoisuutta ja samalla antaa yhteistyökumppaneillemme mahdollisimman hyvä näkyvyys myös somen kautta.

Baseballin liittohallituksen jäsen ja maajoukkueen asst GM sakari Romu tulee olemaan yksi maajoukkueen some vastaavista henkilöistä tulevalla kaudella 

On toki paljon muitakin asioita, joita tulemme tekemään, mutta nämä kolme aluetta ovat ne teemat, joihin laitetaan suurin fokus tulevan kauden aikana. Toivottavasti saamme kaikki seurat täysillä mukaan viemään näitä alueita eteenpäin!

Comments