Katsaus alkaneeseen baseball ja softball kauteen 2021

 

Vihdoin on päästy aloittamaan sarjat ja kunnolla pelaamisen makuun, vaikka ei Korona olekaan vielä poistunut uhkaamasta päivittäistä tekemistä kokonaan.



Kaiken kaikkiaan baseball väki on suoriutunut näistä haastavista ajoista tähän saakka suhteellisen hyvin. Olemme yhdessä saaneet monta hyvää asiaa aikaan ja pääsemme viemään lajejamme eteenpäin yhdessä ja osana pesäpalloliittoa! Katsotaan hiukan miltä kauden alku näyttää ja mitä on odotettavissa.

SM-sarja

Sarja on käynnissä, kaikilla joukkueilla on uudet yhdenmukaiset peliasut, sarjan kentille on tehty tulostaulut palvelemaan yleisöä, sarja/kilpailumääräykset on uusittu tukemaan tulevaa kasvua, sarjan sponsorit ovat vahvasti esillä ottelutapahtumissa, liitto ja seurat ovat aktivoituneet aivan eri lailla sosiaalisessa mediassa kuin aiemmin jne

Paljon on tapahtunut, mutta paljon on myös työtä jäljellä ja lisää uusia asioita tullaan esittelemään jo tämän kuun otteluissa. Poppamies hodari myynti alkaa Myllypuron otteluissa, uudet äänentoistolaitteet saadaan käyttöön ja niiden avulla kenttäkuulutukset, ottelumusiikit jne pelittämään.

Koronan aiheuttamien matkustusrajoitusten vuoksi ei Viron mestarijoukkue Kiili Pantrid pystynyt valitettavasti osallistumaan SM-sarjaan tänä vuonna, mutta toivottavasti näemme heidät mukana sitten ensi kaudella.

Avausottelusta tuli lopulta jännittävä peli, vaikka Mets veikin Puumia alussa vahvasti. Puumat osoitti kuitenkin vaarallisuutensa kirimällä ottelun lopulta vain kahden juoksun eroon.

Toisessa ottelussa olin itse paikan päällä ja se näytti ensin, että Tigers ottaa vahvan otteen Exposista,


mutta sitten toisesta vuoroparista tulikin Espoolle varsinainen supervuoro ja peli oli sillä selvä tällä kertaa. Onko taustalla Exposin huhujen mukaan koventunut harjoittelu, se nähdään seuraavissa otteluissa. Tigerseilla on tosin sen verran kovia nimiä riveissään, että itse ainakin odotan otteiden kohentuvan vielä roimasti tästä ensimmäisestä ottelusta.

Muutaman tunnin päästä sitten suunta taas Myllypuroon ja katsomaan kuinka Lahti  Pirates avaa kautensa Puumia vastaan Myllypurossa.

Maajoukkue


Vaikka toukokuun maajoukkueturnaus jouduttiinkin perumaan matkustusrajoitusten vuoksi, niin on maajoukkueen valmistautuminen käynnissä niin hyvin kun se on näissä oloissa ollut mahdollista.

29.6-3.7 Joukkue pelaa joka tapauksessa Bratislavassa paikasta EM-lopputurnaukseen. Vastaan Suomi saa Irlannin, Unkarin ja isäntämaan Slovakian.

Maajoukkue harjoittelee koko kesän ajan yhdessä sarjaohjelman sallimissa puitteissa. Tätä varten on mukaan valittu suuri rinki, josta kootaan sitten aina lopullinen joukkue eri tapahtumiin.

Fat Lizard league

FLL polkaistiin käyntiin eilen ja liiton FB sivuilta löytyy muutamat todella hienot kuvat tästä tapahtumasta.

Softball

Olemme saaneet koottua työryhmän käynnistämään softball toimintaa maassamme uudestaan. Uskon että tällä kertaa softball toiminta tullaan rakentamaan aiempaa pysyvämmälle pohjalle. Tästä tulemme tiedottamaan lisää lähiaikoina.

Junioritoiminta

Opetus- ja kulttuuriministeriön avustuksella laitetaan tänä kesänä myös junioritoimintaa käyntiin jälleen Exposin, Metsien, Puumien ja Tigersien toimesta.

3-Divisioona


Heinä- ja elokuun aikana liitto järjestää uusille joukkueille turnausmuotoiset tapahtumat 3-divisiionan nimellä. Mukaan on tulossa mielenkiintoisia joukkueita, joista jotkut saattavat siirtyä jopa suoraan ylempiin sarjoihin jo seuraavalle kaudelle.

Varusteita Suomesta vihdoin

Lajin kasvua tukeakseni olen myös aloittanut baseball ja softball varusteiden maahantuonnin Baseball Nordics yrityksen nimissä. Lajin perusvarusteet löytyvät nyt Espoosta suoraan hyllystä ja Baseball Nordicsin kautta saavat liitto ja seurat myös kaikki tilausvarusteet, peliasut jne helposti. Yritys luonnollisesti tukee liiton toimintaa yhtenä sponsorina.

Yhteistyökumppanit

On valtavan upeata, että olemme saaneet mukaan toimintaa ison joukon hienoja yrityksiä. Heidän tukensa mahdollistaa lajin kehityksen ja antaa liitolle mahdollisuuden panostaa asioihin eri lailla kun ennen.

Suuri kiitos jo nyt mm seuraaville yrityksille: Isku, Pointscene, Tallink, Dear Lucy, Poppamies, TableOnline.fi, Fat Lizard, Marucci, OSTP, Foamit ja Baseball Nordics.

Puuhamiesten ja naisten joukko laajenee

Ensinnäkin valtavan suurin kiitos kaikille lajiaktivisteille, jotka ovat pitäneet toimintaa käynnissä pitkän aikaa ja kantaneet suuren vastuun ja työtaakan.

Nyt on ollut hienoa huomata, että olemme saaneet mukaan toimintaan niin uusia ihmisiä kuin myös vanhoja veteraaneja takaisin toimintaan. Tämä antaa meille hiukan lisää hartioita tehdä uusia asioita ja viedä lajejamme eteenpäin. Tosin puuhaihmisiä ei ole koskaan tarpeeksi, sillä tekemistä riittää hurjasti kaikille. Suunta on kuitenkin oikea!

Toivotan nautittavaa baseball ja softball kautta kaikille joukkueille, pelaajille, toimihenkilöille, lajiaktivisteille ja katsojille!

6.6.2021

Jukka Ropponen

Comments