Uskalla unelmoida ja asettaa tavoitteita!

 


On aika meidän kaikkien baseballin ja softballin parissa toimivien ihmisten ja seurojen tarkastella hiukan omaa tavoiteasetantaamme. Uskallammeko tavoitella riittävän suuria ja merkittäviä asioita että lajimme ja toimintamme kehittyy riittävää vauhtia. Tavoittelun lisäksi uskallammeko me puhua näistä unelmista ääneen? Kun tavoitteet ovat riittävän kunnianhimoisia ja niistä vielä puhutaan ääneen, on niillä taipumusta toteutuakin ja ihmiset alkavat uskoa niihin.

Otetaan ensimmäisenä esimerkkinä, vaikka Myllypuron kenttä. Jos eivät aktivistit Ville Saarmanin johdolla olisi alkaneet ajaa asiaa ja puhua siitä ääneen, ei meillä olisi hienoa kv. standardit täyttävää kenttää Helsingissä vieläkään.

 Myllypuron kenttä

Toinen hyvä esimerkki on naisten softball maajoukkue. Reilu vuosi sitten meillä ei ollut mitään, mutta asiasta alettiin puhumaan ääneen ja tekemään töitä sen eteen, niin nyt meillä starttaa joukkueen ensimmäinen leiritys 26-27.2, olemme Olympiakomitean huippu-urheilun tukien saajien joukossa viidenneksi suurimmalla potilla joukkuelajeissa (49.000€ tuki tälle vuodelle) jne. Tämäkin lähti siitä, että uskallettiin unelmoida asiasta, puhua ääneen ja lähdettiin tekemään töitä sen eteen.

 


Itse tykkään kääriä hihat ylös ja ryhtyä töihin & näyttää esimerkkiä. Tämän vuoksi en voi vain kertoa muille, että unelmoikaa ja puhukaa tavoitteista ääneen, vaan haluan tässäkin näyttää esimerkkiä ja kantaa oman korteni kekoon. Me liitossa unelmoimme monista asioista ja teemme niiden eteen töitä. Tavoitteen on saada oikeat baseball/softball kentät Espooseen, Turkuun, Tampereelle ja Vantaalle ainakin. Lista varmasti kasvaa, mutta näitä hankkeita puuhataan ja valmistellaan koko ajan. Miesten maajoukkuetta on nuorennettu ja tavoittelemme 5 v sisällä paikkaa EM-kisojen lopputurnauksessa. Naisten maajoukkueen EM-mitali kolmessa vuodessa ja 2028 paikka Los Angelesin kesäolympialaisissa ovat kovia tavoitteita myös, mutta voivat hyvinkin toteutua, kun puhumme niistä julkisesti ja teemme töitä asioiden eteen. Olemme myös julkisesti sanoneet, että tavoitteemme on 1.000% lisenssipelaajien kasvu viidessä vuodessa. Tästä unelmoimme ja teemme töitä, että unelmat muuttuvat todellisuudeksi. 

Mitä laji-ihmiset voivat sitten tehdä seuroissa? Minkälaisia tavoitteita te voitte asettaa. Uskaltaako niistä puhua? Miettikää näitä ja ottakaa riittävän kunnianhimoisia tavoitteita, joissa useamman vuoden jänne. Nyt kun niiden eteen aletaan tekemään töitä ja niistä puhutaan julkisesti, alkaa tuloksiakin tulla.

 Unelmoidaan, puhutaan tavoitteista ääneen ja ennen kaikkea tehdään töitä niiden eteen.

 

Espoo 12.2.2022

Jukka Ropponen

 

Comments