Kausi käynnissä – Missä menee baseball & softball Suomessa?

 Sarjat ovat pyörähtäneet käyntiin, siitä taas iso kiitos liiton toiminnan johtajalle ja sarjatyöryhmän jäsenille. Samaan aikaan Suomessa valmistaudutaan kaikkien aikojen vilkkaimpaan kesään kansainvälisesti. Näin suurta osanottoa eri kv. tapahtumiin ei ole Suomesta ollut koskaan. Mutta otetaanpa nopea katsaus muutamiin avainasioihin.

 

Junioritoiminta


Tampere Tigersien junioriharjoitukset

 

Tämä alue on varmasti yksi tärkeimmistä painopoisteistä tulevaisuuden kannalta. Tigers, Puumat ja Espoo tekevät kaikki töitä tällä alueella ja tulokset alkavat varmasti näkyä.

 

U12 baseball maajoukkue on suuntaamassa Wieniin EM-karsintoihin. Tämä on todella mielenkiintoinen projekti, sillä joukkue on rakennettu pesäpalloilijoista ympäri Suomen. Nämä nuoret ovat aloittaneet pesiksen peluun jo tuossa 5–6 v iässä ja nyt näemme miten he ehtivät kevätkauden aikana sisäistää baseballin peluun.

 
Toiminta osana Pesäpalloliittoa

 

Toinen tukipilarimme on se valtava voimavara, joka pesäpallon parissa on. PPL:n uusi strategia on parhaillaan työn alla, ja me olemme mukana tuossa työssä. Emme kilpaile harrastajista keskenämme, vaan rakennamme mallia, jossa PPL:n alaisten seurojen pelaaja ja harrastajamäärät kasvavat paremman ja monipuolisemman tarjoamme avulla muuttuvassa ja kansainvälistyvässä maailmassa.

 

Tästä julkaisemme ensi kuun aikana erittäin kattavan artikkelin.

 
Softball tulee voimalla

 

Heinäkuussa osallistuu Suomen naisten maajoukkue ensimmäistä kertaan EM-kisoihin kolmen amerikkalaisen huippuvalmentajan johdolla. Olympiakomitean huippu-urheiluyksikkö on toiminnan suurin rahoittaja ja PPL:n pääsy OK:n rahoituksen pariin on historiallinen asia.

 

Espanjan EM-kisoissa olemme mukana nuorella akatemiajoukkueella hakemassa kokemusta, sillä näin nopealla aikataululla olisi ollut mahdotonta synkata EM-kisojen vaatimuksia ja Superpesiksen ohjelmia. Tämä on kuitenkin vasta alkua ja softball tulee voimalla mukaan toimintaan. Samalla pystymme mittaamaan pesäpallonaisten todellisen tason kv. Urheilijoina. Uskon että monella aukeavat silmät seuraavien 1-2 v aikana siihen kuinka kovan tason urheilijoita naisten Superpesiksen pelaajat oikeasti ovat.

 

Baseball5

 

Tämä uusi peli on yksi avaintekijöistä, jolla saamme lisää nuoria mukaan pesikseen, baseballiin ja softballiin. Samoin tämän helpon, hauskan ja liikunnallisen pelin avulla tulemme helottamaan monien maahanmuuttajien sopeutumista Suomalaiseen yhteiskuntaan. Asiasta paljon lisää tulevina kuukausina.

 

Perinteisten baseball seurojen toiminta

 

Tällä saralla täytyy ensin todeta, kuinka hienosti Tampere Tigers on ottanut ”itseään niskasta kiinni” ja keskittynyt rakentamaan toimintaansa. Viime kesän Suomen mestaruus ei ollut sattumaa ja joukkue on aloittanut tämänkin kauden vahvasti, vaikka menettikin pari avainpelaajaansa Saksan sarjaan. Tigers on panostanut myös junioritoimintaan, pyörittää farmijoukkuetta Fat Lizard Leaguessa ja aloittivat softball toiminnan viime vuonna. Sekä miehet että naiset osallistuvat kesän Eurocupeihin.

 

Espoo on harjoitellut hyvin ja saanut muutamia uusia pelaajia, joten Expos tulee varmasti olemaan myös mestaruuden tavoittelija. Espoon suunnalla alkaa myös näkyä toiveita mahdollisesta omasta kentästä lähivuosina. Tämä tulisi todella tarpeeseen, joka on rekisteröity Espoon kaupungin liikuntajohdossa.

SM-sarjaotteluiden parhaina palkitaan aina ottelun "Poppamiespelaajat"


 

Lahdessa on koettu monia pelaajavaihdoksia ja uusien pelaajien sisäänajo on menossa.

 

Puumat pyörittävät hyvää junioritoimintaa ja miesten joukkuekin on esiintynyt ihan pirteästi ensimmäisissä peleissä.

 

Mets on kokenut monia muutoksia, joista suurin on varmasti seurassa vetovastuu ja organisaation managerointi, jota he laittavat nyt kuntoon.

 

Kiili Pantrid Eestistä tuo sarjaan uutta väriä ja vaihtelua. Heidän juniorijoukkue tullaan varamasti myös näkemään Suomessa kauden aikana.


Fat Lizard League tulee olemaan tapahtumarikas jälleen tänä kesänä ja sen lisäksi nähdään kolmas sarjataso, jossa uudet seurat ottavat mittaa toisistaan turnausmuotoisessa sarjassa.

 

Liiton strategia

 

Vielä loppuun tästä muutama sana. Voimme tiivistää strategian siten että kaikki toiminta keskittyy siihen, miten me voimme kasvattaa lajiemme suosiota ja pelaajamäärää Suomessa sekä nostaa pelin tasoa osana pesäpalloliittoa.

 

Tähän on varmasti monia keinoja ja tapoja. Jokaisella on oma mielipiteensä siihen, kuinka asiat tulisi tehdä. Jos tunnet että sinulla on annettavaa liiton työhön, ole yhteydessä allekirjoittaneeseen tai toiminnanjohtaja Ville Saarmaniin. Tekijöitä ei ole koskaan liikaa ja mm nyt kokoamme liitolle operatiivista johtoryhmää.

 

Hyvää alkavaa kesää kaikille

 

Jukka Ropponen

SBSL, Puheenjohtaja

Comments