Katse loppupeleihin ja kurkistus tulevaisuuteen!

 



Kiireinen kausi alkaa kääntymään kohti loppuhuipennustaan, joten otetaan lyhyt valkaisu viikonloppuna alkaviin baseballin playoffeihin ja vilkaistaan myös pikkuisen mitä tulevaisuus pitää sisällään!

 

Semifinaalisarja Expos – Puumat

 

Kumpi näistä seuroista ottaa ensimmäisenä 2 voittoa ja pääsee haastamaan hallitsevan mestarin, Tampere Tigersit? Kuten viime aikojen pelit ovat osoittaneet, niin ennustaminen voi olla hyvinkin vaikeaa. On ollut hyvä nähdä yllätyksellisiä tuloksia SM-sarjassa eri otteluissa.

 

Expos lähtee varmastikin suosikkina tähän semifinaalisarjaan, mutta kyllä Puumillakin on sanansa sanottavana hyvän päivän sattuessa kohdalle. Viimeisessä joukkueiden kohtaamisessa Puumat oli parempi luvuin 9-3, vaikka Expos ottikin runkosarjassa 3 voittoa enemmän kuin Puumat. Toisaalta Expos nuiji hallitsevan mestarin heidän viimeisessä kohtaamisessaan jopa 18-0, joten mitä vaan voi tapahtua.

 

Hyvänä päivänä ja parhaalla rosterilla Puumat pystyy voittamaan kenet vaan, mutta syöttäjäkaartin & rosterin laajuus ja tasokkaampi harjoittelu kallistaa kyllä vaakakupin Exposin puolelle. Toivotaan hyvää ja mielenkiintoista ottelusarjaa.

 

Ps. Suomi tulee saamaan 1 tai 2 paikkaa 2023 Eurocup peleihin, eli tässä saatetaan ratkaista jo toinen niistä. Saadaanko toinen paikka selviää lähipäivinä.



 

Kurkistus tulevaan

 

Ensi kaudella tulee vanha SM-sarja uudistumaan monella tapaa ja liitto panostaa siihen resurssiensa mukaisesti. Uudistusten tarkoituksena on tehdä pääsarjastamme mielenkiintoisempi ja tasokkaampi. Samaan aikaan pyritään luomaan seuroille mahdollisuuksia ja paremmat olosuhteet oman toiminnan kehittämiseen.

 

Ensimmäisiä asioita, joihin muutokset tulevat vaikuttamanaan on talviharjoittelun kehitys ja laadun nosto. Liitto pyrkii luomaan tähän mahdollisuudet erityisesti kaikille maajoukkueringin pelaajille, mutta myös muille mahdollisuuksien mukaan.

 

Otteluidemme näkyvyys on myös tärkeä asia ja tähän tullaan kiinnittämään paljon huomiota niin Suomessa kuin laajemmaltakin yhdessä Euroopan liiton kanssa.

 

Yhteistyö pesäpalloliiton ja pesäpalloseurojen kanssa on myös yksi kulmakivistämme. 10.9 tulemme näkemään mm Sotkamon Jymyn ja Seinäjoen Jymy-Jussien ensiesityksiä Myllypuron baseball stadionilla. Tältä alueelta tulette kuulemaan paljon lisää ensi kauden osalta.

 

Nautitaan loppukaudesta ja toivottavasti saamme hyvän faniryhmän mukaan 1.10 pelattaviin miesten baseball ja naisten softball maaotteluihin Ruotsia vastaan Tukholmaan Skarpnäckin kentälle.

 

Jukka Ropponen

Comments