Vuoden hienon aika! Nauttikaa Expos & Tigers!

 Otsakkeen mukaisesti tämän ajan pitäisi olla vuoden parhainta erityisesti Espoo Exposin ja Tampere Tigersien pelaajille.

 

Miksi näin? Molemmat joukkueet ovat matkustaneet omiin Eurocup turnauksiinsa, jonne ne ovat ansainneet paikkansa viime kauden suorituksilla kotoisessa sarjassamme ollen Suomen kaksi parasta joukkuetta.

 

Tätä kirjoittaessani seuraan samalla Tigersien otteita Sofia Bluesia vastaan Euroopan liiton YouTube kanavalta suoran lähetyksenä (7 vuoro, Sofia johdossa 10-6). Muutaman tunnin päästä alkaa myös espoolaisten urakka Ruotsin Sundbybergissä kun vastaan asettuu Mariners Ireland.



Ruutukuva WBSCE:n YouTube kanavalta

Nämä kansainväliset turnaukset ovat todellinen baseballin suola. Itse tunnen positiivisella tavalla suurta kateutta tämän päivän pelaajia kohtaan siitä että he saavat pelata näissä tapahtumissa, aistia niiden hengen, luoda uusia ystävyys ja ihmissuhteita rakastamansa lajin ja sen kansainvälisyyden kautta. Itse pääsi aikanaan koluamaan useita Eurocup turnauksia 80-luvulla ja hienot muistot eivät unohdu koskaan.



 

On todella hyvä, että niin Espoossa kuin myös Tampereella on tehty töitä asioiden eteen hartiavoimin ja päästy sitä kautta mukaan näihin turnauksiin, vaikkakaan matkustaminen ei ole kovin halpaa tänä päivänä. Uskon että pelaajat nauttivat näistä tapahtumista ja otteluista täysin mitoin jo nyt, vaikka eivät ehkä osaakaan arvata kuinka suureen arvoon muistot noista tapahtumista urheilu-uralta tulevat jäämään.

 

Nauttikaa peleistä. Olette sen ansainneet

 

Jukka Ropponen







Comments