Työ tuottaa tulosta - Superbaseball otteluiden taso kohonnut

On ollut ilo huomata baseballissa pelin tason kohonneen Superbaseball sarjan otteluissa. Erityisesti tämä on ollut nähtävissä kahdella alueella, lyömisessä ja kenttäpelissä. 



Uusi torni on saatu vihdoin käyttöön Myllypurossa kuuluttajalle ja kirjanpitäjälle. Tässä Suomen ykköskuuluttaja Jere Kaistinen työnsä ääressä!

Lyöntipeli

 

Joukkueet ovat panostaneet tähän alueeseen ja jälki alkaa näkyä. On ollut ilo seurata otteluita, sillä niiden taso erityisesti tällä alueella on noussut. Tälläkin alueella näkee, että kokemus on valttia, sillä enemmän kuin 1 ottelun pelanneista johtaa lyöntitilasatoa veteraani Timo Liiri 15 hitillä ja .600 avg:llä. Kärjen lyöntiprosentti ovat kovia lukemia kun reilusti toistakymmentä pelaajaa ovat lukemissa .500 ta paremmissa.

 

Kenttäpeli

 

Tämäkin alue on parantunut paljon ja monissa peleissä näkee todella hyviä ja varmoja suorituksia. Otetaan esimerkiksi, vaikka Exposin Toivion otteet 3-pesällä. Ainakin näkemissäni pelissä todella vahvaa suorittamista ja kohentuneita otteita viime kauteen verrattuna.


 

Uusia pelaajia

 

Positiivista on ollut myös nähdä uusien pelaajien mukaan tuloa lajin pariin niin Superbaseball, kuin myös Fat Lizard liigan joukkueisiin. Yllä olevalla videolla näet Exposin Juho Saarvon ensimmäistä kertaa kummulla Superbaseball ottelussa. Juholla 4 vrp urakan aikana 4 strikeouttia ja ERA 2,25.

 Missä riittää parantamista eniten?

 

Helppo vastaus, syöttöpelissä. Vaikka veteraanit Reyes (0.68/13.1) ja Mena (2.84/19.0) Tigerseista ja Nylander (3.26/30.1) Exposista ovatkin kunnon tilastolukemissa (ERA/IP), niin yleisesti ottaen sarjassamme tällä alueella on suurin parantamisen vara.

 

Tarvitaan lisää nopeutta erityisesti, sillä nyt parhaiden syöttäjien vauhdit ovat tuota 72-74 mailin luokkaa otteluissa, kun olen niitä mitaillut. Syöttäjien hitaat nopeudet toki auttavat lyöntipeliä, mutta siellä on kuitenkin todella selvää parannusta tapahtunut, vaikka samaa ei voi sanoa syöttöpelistä yksittäisiä tapauksia lukuun ottamatta.


Syöttöpeli tulee olemaan yksi liiton suurista kehityskohteista niin yleisesti kuin maajoukkueessakin. Tähän haemme lisäapuja näillä näkymin ”ison veden takaa”. Tästä lisää tarkemmin syksyn aikana. 


Jotta maajoukkueemme ja seurajoukkueet pärjäisivät paremmin Euroopan kentillä, tulee meidän nostaa syöttöpelin tasoa ja syöttöjen nopeuksia omissa sarjoissamme. Näin lyöjätkin tottuvat suurempiin nopeuksiin ja pystyvät jatkamaan tasonsa nostoa.

 

Näin katsomosta nähneenä

 

 

Jukka Ropponen

 

Ps. Lajihallituksen ja puheenjohtajan 3-vuotiskausi päättyy nyt syksyllä ja kartoitustyötä on jo tehty joidenkin uusien resurssien tuomiseksi mukaan hallituksen työskentelyyn. Jos seuroista tai niiden lähipiiristä löytyy halukkaita ja kykeneviä henkilöitä, jotka ovat valmiit uhraamaan aikaansa baseballin, softballin ja baseball5:n eteen maassamme, niin laittakaa tämän kuun aikana lyhyt hakemus ja CV mailitse liiton lajivastaavalle ville.saarman@pesis.fi. Hakemukseen merkatkaa kiinnostus joko puheenjohtajan tai hallituksen jäsenen positioon sekä oma näkemyksenne miksi hakija olisi oikea henkilö tähän tehtävään. PPL:n johto nimeää puheenjohtajan ja hallituksen seuraavalle 3-vuotiskaudelle liittojen välisen yhteistyösopimuksen mukaisesti.

Comments