Näkymää tulevalla kaudelle 2024

 Kaudesta 2024 tulee varmuudella erilainen kuin edellisistä, sillä moni asia on mennyt kivasti eteenpäin ja sitten joissain asioissa myös otettu hiukan takapakkia.  Muutamia viikkoja pitää lajiväen vielä malttaa, niin sitten pääsemme kertomaan faktoja asioiden varmistuessa. 

Samoin hallituksemme on odottanut tiettyjen asioiden varmistumista, jonka jälkeen päästään uusimaan kumppanuussopimuksia ja tekemään uusia. Otetaan kuitenkin esille muutamia päälinjoja, joiden tiedämme jo tulevan toteutumaan tavalla tai toisella. 

Otteluiden striimaus


Haemme parhaillaan kumppania, jonka kautta pelimme tullaan esittämään. Neuvottelut menossa kolmen eri tahon kanssa ja hallitus tulee päättämään asian pian kun saamme eri tahojen tarjoukset. Suunnitelmana on striimata kaikki pääsarjan eli Superbaseballin pelit Myllypuron kentältä.

 

Toiveissa on myös striimata yksi Fat Lizard Leaguen turnaus Myllypurosta ja se tullaan jakelemaan liiton Youtube kanavan kautta.

 

Superbaseball näyteikkunana


Jo useana vuonna meillä on ollut pääsarjassa mukana joukkueita, joilla on ollut todellisia vaikeuksia pelata parhaita joukkueita vastaan, saati sitten antaa niille kunnon vastus. Nyt katsomme tilanteen läpi tarkasti ja pelaamme pääsarjan jatkossa läpi pienellä joukkuemäärällä niin että kaikista peleistä saadaan tasokkaita ja pelaajat joutuvat haastamaan itsenään jatkuvasti kun helppoja pelejä ei ole. Joukkuemäärää tullaan kasvattamaan sitä mukaa tulevaisuudessa, kun seurat saavat aikaan uusia kilpailukykyisiä joukkueita.

 

Striimaus tulee nostamaan sarjan ja otteluiden näkyvyyttä huomattavasti.

 

Fat Lizard League kasvattamaan harrastajamääriä

 

FLL on meidän entry level sarja jonne pääsee mukaan matalalla kynnyksellä ja jossa pyritään kuitenkin pelaamaan hyvää baseballia, kasvattamaan nuoria pelaajia sekä pitämään samalla hauskaa. Tämä tarkoittaa tiettyihin peleihin melkoisia tasoeroja, mutta oikealla asenteella selviämme varmasti tästäkin.

 

FLL:ää pyrimme markkinoimaan uusille seuroille sarjana jonne haluamme heitä mukaan tulevaisuudessa.

 

Junioritoiminnan rakentaminen jatkuu

 

Vaikka juniorityö onkin ollut uudelleen käynnistyksen tilassa jo jonkin aikaa, niin U12 ja U15 nuorten maajoukkueet sekä sitä kautta Exposin Futures joukkue ovat hyviä merkkejä siitä että asiat etenevät oikeaan suuntaan. Töitä on tosin paljon edessä, mutta alulle on taas päästy.

 

Juniorityöhön on pakko panostaa ja sitä tulee kehittää. Tässä riittää liitolla ja seuroille purtavaa nyt ja jatkossa.

 

Seuratoiminnan kehitys

 

Ilman toimivia seuroja liitto ei ole mitään. Seuratoiminnan kehitystyötä jatketaan resurssien puitteissa ja samoin pyritään löytämään lisää toimijoita seuratasolle.

 

Espoon Expos on hyvä esimerkki organisaatiosta, jossa monet asiat ovat kunnossa ja heillä on toimiva hallitus, joka jakaa tehtäviä. Vaikka tekijöistä on aina pulaa, niin Espoo on aina löytänyt vetäjät joukkueisiin ja organisoinut treenit jne hyvin. Ensi kaudella Expos pyörittää kolmea joukkuetta ja samaan aikaan yhdessä liiton kanssa ajetaan projektia, jolla toivotaan saatavan oikea baseball kenttä Espooseen.

 

Tampere Tigerseilla on tulossa ”tuhannen taalan paikka” tehostaa toimintaansa nyt kun alkaa näyttää hyvältä, että kaupunkiin olisi tulossa oikea baseball kenttä. Toivottavasti siellä löytyy lisää vastuunkantajia myös eri tehtäviin. Tigersien edustusjoukkue lähteen muuten jälleen mukaan Eurocup karsintoihin ja pelaavat tällä kertaa Tukholman lohkossa kesäkuussa. Hienoa että saadaan Suomesta seurajoukkueita eurokentille.

 

Maajoukkuetoiminta aktiivista

 

Viimeiseksi muutama sana ensi kauden maajoukkuetoiminnasta. Tulossa ennätyskausi, jos saamme kaikki suunnitellut joukkueet jalkeille ja rahoitettua toiminnan. Aktiivinen maajoukkuetoiminta on parhaita tapoja tuoda lajejamme esille julkisuuteen.

 

Miesten maajoukkue tulee pelaamaan EM-karsinnoissa, Naisten Softball maajoukkue lähtee  toista kertaa EM-kisoihin, U22 naisten maajoukkue pelaa myös ikaluokkansa EM-kisoissa, U15 poikien maajoukkue pelaa EM-karsinnoissa ja koitamme vielä yhdessä Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian kanssa saada U17 joukkueen Baseball5:n EM-kisoihin. 

 

Näillä sanoilla jatketaan valmistautumista kauteen samalla kun odotellaan lopullisia uutisia asioista. Jotkut asiat selviävät ensi viikolla WBSC Europen vuotuisessa kongressissa Malagassa ja muut asiat sitten siitä seuraavaien viikkojen aikana.

 

Jukka Ropponen

SBSL, Puheenjohtaja

Comments